El clasico! Θερμή υποδοχή...με πέτρες και αυγά!

Τo... θερμόμετρο πριν από το κορυφαίο ντέρμπι του κόσμου, μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, ανέβηκε επικίνδυνα. Κατά την άφιξη της αποστολής των Μαδριλένων στη Βαρκελώνη, και λίγο προτού καταλύσουν στο ξενοδοχείο για το μεγάλο ντέρμπι, το λεωφορείο τους δέχθηκε επίθεση από πέτρες, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Παρά τη "θερμή" υποδοχή, απόψε στο "Καμπ Νου" περίπου 400 εκατομμύρια τηλεθεατές περιμένουν με αγωνία την κόντρα του Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 81ο "clasico" (10.00 μ.μ. conn-x TV Sports 1).
Στην "Μπάρτσα", ο τεχνικός της Πεπ Γουαρδιόλα θα προσπαθήσει να την οδηγήσει στην πέμπτη συνεχόμενη επικράτησή της απέναντι στους "μερένχες", ανεξαρτήτως έδρας. Ο 39χρονος προπονητής έχει μόνο νίκες στα τέσσερα ντέρμπι με τη Ρεάλ -σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη- την τελευταία διετία, όπου και βρίσκεται στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ισπανίας.
Στην προπορευόμενη Ρεάλ, ο Ζοζέ Μουρίνιο θα ζητήσει από τους παίκτες του το πρώτο "διπλό" στο "Καμπ Νου" από τον Δεκέμβριο του 2007. Σε 80 ντέρμπι πρωταθλήματος στη Βαρκελώνη, οι "μερένχες" έχουν πανηγυρίσει 18 νίκες, έναντι 46 της Μπαρτσελόνα. Δεν ανέδειξαν νικητή 16 αγώνες, ο τελευταίος τον Μάρτιο του 2007 (3-3). Ο Πορτογάλος τεχνικός αναλώθηκε στα γνωστά του "mind games": "Θ' αναμετρηθούν οι δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι ένα σημαντικό ματς πρωταθλήματος, αλλά όχι αποφασιστικής σημασίας. Σε μένα αρέσουν πιο πολύ οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί μετά τη λήξη μία από τις δύο θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη διοργάνωση από την τηλεόραση. Ακόμη κι αν χάσουμε, η επόμενη μέρα θα είναι η Τρίτη...".
Ο αρχηγός της "Μπάρτσα", Κάρλες Πουγιόλ δεν έδειξε να φοβάται τον Κριστιάνο Ρονάλντο:
"Είμαστε γηπεδούχοι, αλλά οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι, που αντιμετώπισα στα ντέρμπι με τη Ρεάλ, ήταν ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο και ο Ραούλ".