50.000 ευρώ η ταρίφα των νονών για συμβόλαια θανάτου!

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την Πέμπτη (01/04), συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι, που φέρονται να είναι από τα σημαντικά μέλη μιας από τις τέσσερις συμμορίες “νονών”.
Οι καταζητούμενοι, συνελήφθησαν μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση του τμήματος δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας, με άνδρες της ΕΚΑΜ, σε διαμέρισμα στο Καματερό.
Περαιτέρω, στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν ένα πιστόλι και μια χειροβομβίδα.
Οι δύο συλληφθέντες, θεωρούνται πρωτοπαλίκαρα ενός από τους αρχηγούς, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές και αναλάμβαναν να τοποθετήσουν βόμβες για λογαριασμό του, σε διάφορα νυχτερινά κέντρα της Αττικής ή έκαναν “εισπράξεις” από καταστηματάρχες για παροχή προστασίας.
Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.
Παράλληλα, μυστικός πληροφοριοδότης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκάλυψε τον τρόπο που λειτουργούσε το κύκλωμα, σε αστυνομικούς, ενώ οι πληροφορίες που ανέφερε σοκάρουν.
Συγκεκριμένα είπε ότι, προκειμένου να πληρώσουν την ταρίφα που επέβαλαν οι συμμορίες των νονών, αρκετοί καταστηματάρχες έπαιρναν μέχρι και δάνεια.
Πολλές φορές, επιχειρηματίες βρέθηκαν στη μέση του πολέμου των συμμοριών και αναγκάζονταν να πληρώνουν “κεφαλικό φόρο” σε περισσότερες από μία συμμορίες.
Τρεις επιστολές που έφθασαν στην ΕΛ.ΑΣ., από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009, αποτέλεσαν τη βάση των δεδομένων, για να ξεκινήσει και να προχωρήσει η προανακριτική έρευνα, σύμφωνα με δημοσίευμα στα Νέα.
Ο συντάκτης ή οι συντάκτες της επιστολής επέλεξαν αυτή την τακτική, όπως εκτιµάται, για λόγους αυτοπροστασίας, καθώς κατήγγειλαν συγκεκριµένα πρόσωπα, που και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για παρόµοιες υποθέσεις, ενώ ορισµένοι εξ αυτών δικάζονται αυτό τον καιρό για συµµετοχή στο αποκαλούµενο συνδικάτο του εγκλήµατος.
Στις επιστολές περιλαμβάνονταν επικλήσεις καταστηματαρχών να ληφθούν μέτρα.
Οι Αρχές έθεσαν υπό παρακολούθηση υπόπτους για συµµετοχή στην οργάνωση ενώ άρχισαν να παρακολουθούν και τηλέφωνα.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των κατηγορουμένων στη δικογραφία, περιλαμβάνεται και το όνομα πασίγνωστης λαϊκής τραγουδίστριας.
Σύµφωνα µε το δημοσίευμα, η τραγουδίστρια πριν από περίπου έναν χρόνο συνελήφθη έπειτα από καταγγελία του συντρόφου της και βρέθηκε αντιµέτωπη µε τη ?ικαιοσύνη για οικονοµικό αδίκηµα, κάτι που την τάραξε και την οδήγησε στο νοσοκομείο.
50.000 ευρώ τα συμβόλαια θανάτου
Η ταρίφα για τα συμβόλαια θανάτου, που υπέγραφαν αρχηγοί των συμμοριών για μέλη αντιπάλων τους έφταναν τα 50.000 ευρώ.
Έτσι κοστολογούσαν την ανθρώπινη ζωή.
Επίσης, οι αναφορές κάνουν λόγο και για έναν Ρώσο εκτελεστή, τον οποίο τα µέλη της συµµορίας αποκαλούσαν “ρωσίδα”στις µεταξύ τους συνοµιλίες, δόθηκε έξω από τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων.
Κατηγορούμενοι τραπεζικοί, δικαστικοί, αστυνομικοί
Υπάλληλοι της τραπέζης της Ελλάδος, δικαστικοί, αστυνοµικοί, δηµοτικοί υπάλληλοι, πρόεδρος ΠΑΕ και ένας υπάλληλος της Βουλής βρίσκονται µεταξύ των κατηγορουµένων για τη συµµετοχή τους στο κύκλωµα των νονών της νύχτας αλλά και δεκατρείς απόστρατοι και εν ενεργεία αστυνοµικοί, µεταξύ των οποίων και ο πρώην διοικητής ενός εκ των πλέον σηµαντικών τµηµάτων ασφαλείας της Αττικής, παρείχαν τις “υπηρεσίες” τους στους µαφιόζους.