Η αμύθητη περιουσία της Elizabeth Taylor!

Την τεράστια περιουσία της Elizabeth  Taylor είναι σίγουρο πως θα την ζήλευε ακόμα και η Κλεοπάτρα. Τα «βιολετί μάτια του Hollywood»,συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των δεκατεσσάρων αυτοδημιούργητων γυναικών της υφηλίου με την «προίκα» της να ανέρχεται σε... ένα δισεκατομμύριο δολάρια!
Τέσσερα εκατομμύρια δολάρια είχε πάρει μόνο για να πρωταγωνιστήσει στο διάσημο κινηματογραφικό έπος «Κλεοπάτρα», στο πλευρό του μεγάλου της έρωτα Richard Burton. Μια ταινία που την έκανε πλουσιότερη αλλά οδήγησε την 20 Century Fox πολύ κοντά στην χρεοκοπία.
Η Taylor είχε καταφέρει να κερδίζει μέσα σε ένα μήνα, πολύ περισσότερα απ΄όσα κέρδιζε ο μέσος Αμερικανός μέσα σε ένα χρόνο. Ενδεικτικά, αρκεί να αναφέρουμε ότι το 1950, αμειβόταν με 2.000 δολάρια την εβδομάδα.
Οξύ και κοφτερό μυαλό, ήξερε πώς να επενδύσει τα χρήματα της: το 1991, σύνηψε συμφωνία με την εταιρία-κολοσσό Elizabeth Arden. Τα αρώματα της Taylor( “White Diamond και “Passion”) έφεραν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια κέρδη στην εταιρία.
Όσο για την ακίνητη περιουσία της; αυτή ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια δολάρια! Ωστόσο, παράδειγμα προς μίμηση, η Taylor ήταν υπέρμαχος των φιλανθρωπικών δράσεων αφού έδωσε σκληρές μάχες, όπως για παράδειγμα η συγκέντρωση 270 εκατομμυρίων δολαρίων για το ίδρυμα του AIDS το οποίο ίδρυσε.