Οι υπέρβαροι άντρες γεννούν υπέρβαρα μωρά!

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες που κληροδοτούν στα παιδιά τους τα επακόλουθα των κακών διατροφικών τους συνηθειών αφού σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή μελέτη, και οι υπέρβαροι  άνδρες γεννούν υπέρβαρα μωρά!
Σύμφωνα την μελέτη που έγινε σε ποντίκια, οι υπέρβαροι άνδρες μπορεί να κληροδοτήσουν τον διαβήτη από τον οποίο πάσχουν στο παιδί τους!
Στο πλαίσιο της μελέτης, αρσενικά ποντίκια ακολούθησαν μία διατροφή υψηλή σε λιπαρές τροφές και στη συνέχεια αναπαρήχθησαν με υγιή θηλυκά ποντίκια. Τα νεογέννητά τους εμφάνισαν προβλήματα με τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους παρότι ακολουθούσαν διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.
"Νομίζω ότι αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη μελέτη είναι το νέο αυτό στοιχείο", λέει η Μάργκαρετ Μόρις, η οποία ήταν η επικεφαλής της μελέτης στο πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Η Μόρις εξέτασε τους άνδρες γιατί δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία σχετικά με το ρόλο τους. Η επικρατούσα άποψη θέλει το ρόλο των ανδρών να σταματάει με το που κληροδοτούν στα παιδιά τους το DNA τους. Η Μόρις θέλησε να το εξετάσει θεωρώντας ότι τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας έχουν συμμετοχή στο τι κληρονομούν τα παιδιά.
Τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση Nature, αφορούν τα ποντίκια, αλλά είναι πιθανό να ισχύουν και για τους ανθρώπους.
"Αν ισχύουν και για τους ανθρώπους, πραγματικά ενισχύεται η άποψη ότι και οι δύο γονείς θα πρέπει να προσεγγίζουν την εγκυμοσύνη στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση", εξηγεί η Μόρις.
Η έρευνα, ωστόσο, δεν βρίσκει σύμφωνο τον επικεφαλής της Ένωσης Διαβητικών Αυστραλίας, Γκρεγκ Τζόνσον.
"Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2", λέει ο Τζόνσον.