Τους μαθητές τούς… τρώει το στρες και εκείνοι με τη σειρά τους τρώνε κάτι παραπάνω την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
«Αξίζει να αναφερθεί πως το 60% των παιδιών που συμμετέχουν στις εξετάσεις καταλήγει στο τέλος της περιόδου αυτής να έχει αυξήσει το βάρος του σώματός του» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαιτολόγος-διατροφολόγος, μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών και της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή», Κική Γούτα.
«Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ακατάστατο ωράριο, τόσο στον ύπνο των παιδιών όσο και στις ώρες που καταναλώνουν τροφή. Επίσης, απουσιάζει η άσκηση, ενώ αυξάνονται οι ώρες που παραμένει ο μαθητής καθηλωμένος σε μια καρέκλα. Είναι σωστό να ακολουθούνται οι κανόνες της ισορροπημένης διατροφής, δηλαδή συχνά και πολλά γεύματα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλά φρούτα και λαχανικά, όχι υπερβολές στην κατανάλωση καφέ και προϊόντων που περιέχουν καφεΐνη, διότι η χρήση τους προκαλεί αίσθηση κόπωσης, νευρικότητα, έντονη ανησυχία και κατάθλιψη» εξηγεί η κα Γούτα.
Σύμφωνα με έρευνες, η ισορροπημένη διατροφή σχετίζεται με την ανάπτυξη του δείκτη ευφυΐας και των ικανοτήτων μάθησης, επισημαίνει η διαιτολόγος διατροφολόγος, Τίνα Αντωνίου, και τονίζει ότι, κατά την περίοδο των εξετάσεων, ο μαθητής θα πρέπει να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
«Αξίζει να αναφερθεί πως το 60% των παιδιών που συμμετέχουν στις εξετάσεις καταλήγει στο τέλος της περιόδου αυτής να έχει αυξήσει το βάρος του σώματός του» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαιτολόγος-διατροφολόγος, μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών και της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή», Κική Γούτα.
«Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ακατάστατο ωράριο, τόσο στον ύπνο των παιδιών όσο και στις ώρες που καταναλώνουν τροφή. Επίσης, απουσιάζει η άσκηση, ενώ αυξάνονται οι ώρες που παραμένει ο μαθητής καθηλωμένος σε μια καρέκλα. Είναι σωστό να ακολουθούνται οι κανόνες της ισορροπημένης διατροφής, δηλαδή συχνά και πολλά γεύματα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλά φρούτα και λαχανικά, όχι υπερβολές στην κατανάλωση καφέ και προϊόντων που περιέχουν καφεΐνη, διότι η χρήση τους προκαλεί αίσθηση κόπωσης, νευρικότητα, έντονη ανησυχία και κατάθλιψη» εξηγεί η κα Γούτα.
Σύμφωνα με έρευνες, η ισορροπημένη διατροφή σχετίζεται με την ανάπτυξη του δείκτη ευφυΐας και των ικανοτήτων μάθησης, επισημαίνει η διαιτολόγος διατροφολόγος, Τίνα Αντωνίου, και τονίζει ότι, κατά την περίοδο των εξετάσεων, ο μαθητής θα πρέπει να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.